n11

Mange forbinder yoga med meditative sessioner, hvor fokus er på udstrækning, afslapning, vejrtrækning og balance. Men yoga er faktisk meget mere end blot dét. Der er helt afgjort et stort fokus på balance, fleksibilitet og vejrtrækning, men du kan ligeledes få enormt meget sved på panden ved visse yogaformer, ligesom du i den grad kan få pulsen op.

Du kan med fordel inkorporere yoga som en ugentlig del i dit træningsskema. Det er godt at variere træningen og gøre den mere alsidig – både fordi din krop får meget mere ud af træningen, men også fordi det bliver sjovere for dig, når hver træning er anderledes end den forrige.

yogatraening

Hvordan forbrænder du kalorier med yoga?

Selv de blideste og rareste yogaøvelser kan være med til at sparke positivt til din forbrænding. Og dermed kan det være med til at forbedre effekten af din træning – også hvis du har et vægttab for øje. Der findes desuden en lang række forskellige yogaformer, som primært har styrke og cardio for øje, hvor du får pulsen op og i den grad kommer til at svede.

Hvis du for eksempel giver dig i kast med ashtanga yoga, vil du opleve en helt ny form for styrketræning, hvor du bruger din krop effektivt til at træne både store og små muskelgrupper. Det er en meget effektiv form for yoga, som du helt afgjort kommer til at svede af, og hvor du bruger din egen kropsvægt i stedet for vægtstængerne i fitnesscenteret. Her vil du forbrænde mange kalorier og få pulsen op – og du vil føle, at du virkelig har trænet hårdt, når du er færdig.

Hvordan kan yoga ellers forbedre din generelle træning

Yoga har mange andre fordele end blot at være god styrketræning for dig. Yoga handler nemlig i høj grad om at lære at trække vejret og at opnå en god balance mellem krop og sind. Der er stort fokus på at trække vejret helt ned i maven og hele vejen op til toppen af lungerne. Det kan du bruge i forbindelse med både styrketræning og cardio. For når du først har lært at kontrollere din vejrtrækning til UG, er der nærmest ingen grænser for, hvor langt du kan komme med din træning. Du vil opnå bedre resultater hurtigere, og du vil opnå en træning, hvor du ikke hiver efter vejret på en ubehagelig måde.

Desuden handler yoga også meget om fleksibilitet og udstrækning – to ting du i den grad kan bruge til noget i din øvrige træning. For det første får du strukket dine muskler ud, så de ikke bliver seje og stive. Det gør dig mere bevægelig generelt, når du skal træne, men det kan også være med til at afværge skader, hvis du bruger udstrækningen som en del af din rutine efter træning. 

For det andet giver smidighed og udstrækning dig mulighed for at forlænge muskulaturen – det kan frigøre spændinger og give en øget blodgennemstrømning. Det har en gavnlig virkning på din krop, og det frigør spændinger i hele kroppen. 

harmoni

Hvad skal du bruge?

Det er desuden meget nemt at komme i gang med yoga, og du kan faktisk gøre det hjemme på dit eget stuegulv. Det kan dog anbefales at investere i en yogamåtte og en enkelt eller to yogablokke, så du kan komme behageligt igennem en yogasession.

Du kan finde en lang række forskellige yogasessioner online eller ved at tegne et abonnement igennem de efterhånden mange forskellige yoga-apps, der findes. Det koster ikke mange penge, og én af de største fordele ved at dyrke yoga derhjemme er, at du kan gøre det præcis hvor og når, det passer dig.

Du kan sågar bruge det som en blid udstrækning om morgenen eller som en skøn måde at slutte dagen af på.